Okipakker
Denne dej minder meget om mørdej, og kan fyldes efter lyst. Nedenfor er den fyldt med et samosainspireret kartoffelfyld.
Dej:
300 g. hvede mel
1 dl olie
1½ dl vand
salt
Æltes til en smidig dej, som hviler en time eller mere. Rulles ud til otte cirkler, som hver skæres i halve. Læg fyldet på den ene halvdel, fold den anden halvdel over, og tryk rundt langs kanten med en gaffel.
Fyld:
1 løg
300 g. kogte kartofler
Indiske krydderier efter smag, for eksempel spidskommen, korianderfrø, ingefær, hvidløg, chili.
1 dl. ærter
Steg kryderierne i olie til det syder, tilsæt løg og hvidløg og steg dem bløde, tilsæt kartofler og ærter og rør rundt til det moser en anelse ud. Smag til med salt. Blandingen må gerne være ekstra krydret ved tilsmagning, da dejen tager noget af smagen.
Laura opfandt en dessert af en rest dej, som hun formede til fulgeredder og bagte med et drys sukker. Bagefter fyldte hun dem med hindbær og jordbær fra fryseren.
Skriv et svar