Festmad

Hvis man som jeg er glad for at lave mad, så er gæster en god undskyldning for at tilbringe endnu længere tid med at fedte rundt i køkkenet, men da jeg blev vegetar opstod der lidt af et vaacum i mine rutiner. Som kødspiser var det nemt at lave noget festligt: Man købte bare noget af det kød, der er dyrest, og dermed officielt festligt, så nogle kartofler af en slags og en god salat.

Men der er ingen grønsager, som i sig selv er festlige, og jeg kendte ingen retter der rigtig kunne imponere nogen. Så godt som gryderetter smager, er de altså ikke særlig festlige, og det var i lang tid variationer over disse, der udgjorde familiens yndlingsvegetarmad.

Denne nytårsaften lykkedes det mig for første gang at frembringe en festmiddag som jeg var tilfreds med, både hvad angik smag og imponer-faktor. Min løsning var at fremstille mange små retter, som tilsammen udgjorde en bred variation af både farver, konsistenser, smag og tyngde. Jeg har forklaret dette princip nærmere i underpunkterne til denne side, så her kommer bare en liste over opskrifterne:

Filotærte

Aubergineruller med pesto

Pølsehorn til børnene (sojapølser fra Hälsens kök, Irma)

Appelsin/fennikelsalat

Tomatsalat med tofu

Bønnesalat m olivensauce

Fyldte champignoner

Kikærter med tahin-sauce

Auberginecreme

De fleste af retterne kan laves en dag eller to i forvejen. Dette er en væsentlig fordel når det gælder festmad. Dels kan man nå at falde ned på jorden inden gæsterne kommer, og dels kan man leve af resterne næste dag, hvor man højst sandsynlig trænger til noget lækkert, men næppe gider svede meget over det.

En kommentar to “Festmad”

  1. New post Says:

    Spectacular! You’ve just provided me at the very least 3 unique ideas to write about on my site. It is similar to yours, just not as big. It is really a subniche to tell the truth.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: