Krydret blomkål med tomat
Her er retten tilberedt med blomkål, men prøv også med andre grønsager, f.esk. kartofler eller brocolli. Også god som forret med pita-brød
1 mellemstort blomkålshoved
2 spsk olie
1 lille finthakket løg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk spidskommenfrø
1 drys kardemomme
1 tsk stødt koriander
1 kvart tsk chilipulver
1 kvart tsk karry
1 kvart tsk gurkemeje
2 pressede fed hvidløg
2 tsk fintrevet ingefær
350 g finthakkede tomater
1 spsk citronsaft
Salt og peber
Hakket persille til pynt
Skær blomkålen i buketter og blancher dem ved først at lade dem koge op, og så skylle dem i koldt vand.
Varm olien op i en gryde og steg løget, til det er klart, men ikke brunt. Tilsæt krydderier, ingefær og hvidløg og rør det over varmen i 1 minut. Kom tomaterne i og lad dem koge med 1 minut, inden citronsaften og blomkålen tilsættes. Drys med salt og peber og lad det koge sagte, til blomkålen er al dente – ca. 5 min. Rør af og til i gryden og pas på at det ikke får for meget. Drys hakket persille på og server.
Skriv et svar