Krydret blomkål med tomat

krydret-blomkal.jpg

Her er retten tilberedt med blomkål, men prøv også med andre grønsager, f.esk. kartofler eller brocolli. Også god som forret med pita-brød

 

1 mellemstort blomkålshoved

2 spsk olie

1 lille finthakket løg

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk spidskommenfrø

1 drys kardemomme

1 tsk stødt koriander

1 kvart tsk chilipulver

1 kvart tsk karry

1 kvart tsk gurkemeje

2 pressede fed hvidløg

2 tsk fintrevet ingefær

350 g finthakkede tomater

1 spsk citronsaft

Salt og peber

Hakket persille til pynt

 

Skær blomkålen i buketter og blancher dem ved først at lade dem koge op, og så skylle dem i koldt vand.

Varm olien op i en gryde og steg løget, til det er klart, men ikke brunt. Tilsæt krydderier, ingefær og hvidløg og rør det over varmen i 1 minut. Kom tomaterne i og lad dem koge med 1 minut, inden citronsaften og blomkålen tilsættes. Drys med salt og peber og lad det koge sagte, til blomkålen er al dente – ca. 5 min. Rør af og til i gryden og pas på at det ikke får for meget. Drys hakket persille på og server.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: