Genstegte bønner

God som forret på ristet brød eller som tilbehør til en hovedret

Jeg laver dem på slump, det bliver faktisk altid godt, men jeg kommer alligevel med nogle ca. angivelser:

1-2 løg i skiver steges bløde i olie og tilsættes krydderier, f.eks
1 tsk spidskommen og , det er også lækkert med
1 hakket tomat hvis du har, og i hvert fald
1 fed presset hvidløg Herefter tilsættes
2-300 g bønner gerne direkte fra fryseren, dåse er også fint og det hele simrer med
2 dl grøntsagsbouillon til bønnerne er møre, 15-20 min. Hæld evt mere vand ved undervejs

Bønnerne moses groft med bagsiden af en ske. Hvis de ikke vil koge ud kan man hjælpe lidt til med en stavblender, men det skal stadig være en ret grov mos. Hæld i et pænt fad og pynt gerne med en smule persille, så den også bliver lækker at se på.

Tip: Det er en god idé at tilberede en hel pose bønner eller kikærter ad gangen: Sæt dem i blød natten over i dobbelt så meget vand og kog dem ½-1 time alt efter størrelsen. Frys dem ned i mindre portioner, så har du dem altid ved hånden. Jeg synes dog de bliver lidt kedeligere når de har været frosset, så de egner sig mindre godt til for eksempel salater.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: