Mættende tomat-jordnødde-suppe

Mmm

Denne suppe passer fantastisk til en kold dag, hvor du kommer hjem med rød næse, og måske endda har været snedig nok til at lave den i forvejen, så den bare skal koges op. Lav gerne dobbelt portion, den er god til frokost.

Suppen er hurtigt lavet, men kan laves i en endnu hurtigere version, se nederst.

8-10 tomater, skåret i små tern

3 løg, hakket

2 spsk majs- eller rapsolie

1 spsk sennep

1 dl jordnødder

5 dl grønsagsbouillon

Steg løgene gennemsigtige i olien. De må ikke blive brune. Hæld karry på og rør den sammen med løgene. Tilsæt tomaterne, og lad simre under låg, ca. 5 min ved svag varme. Blend jordnødderne med lidt af bouillonen, og hæld blandingen i retten sammen med resten af bouillonen. Kog op og lad simre 15 min. Nu er suppen egentlig spiseklar, men hvis du serverer for børn er det en god idé at blende den mest muligt. Spis brød til.

Har du rigtig travlt en dag, kan du erstatte tomaterne med 1-2 dåser flåede og jornødderne med ½ dl. jordnøddesmør. Det bliver en helt anden suppe men stadig rigtig dejlig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: