Blomkålspasta
4 spsk olivenolie
2½ dl bløde hvide brødkrummer
1 stort blomkålshoved
4 fed hvidløg, hakket fint
En knivspids chili
1 dåse flåede tomater, gem saften og hak dem
½ dl kapers, knust let i en morter eller med bagsiden af en ske
½ dl grønsagsbouillon
2 spsk tomatkoncentrat
Salt og peber
nogle tråde saffran opløst i ½ dl bouillon i 10 min.
400 g pasta af en lille type, koges imens resten af retten tilberedes
½ dl hakket frisk bassilikum
Rist krummerne i olien under omrøring til de er gyldne, ca. 10 min. Stil til side i en skål. Hæld resten af olien i gryden, og steg blomkålen til den er akkurat blød, ca. 5 min. Tilsæt hvidløg og rød peber og steg videre 2 min. tilsæt tomat og dens saft, kapers, bouillon, tomatkoncentrat, salt og peber. Bring i kog og lad simre 15 min. Rør i det af og til. Tilsæt saffranvæsken, lad det simre videre til væsken er væsenligt reduceret, ca. 10 min. Blandes med pastaen og bassilikum. Krummerne serveres ved siden af, til at drysse på.
30 maj, 2012 kl. 1:00 am |
Hvor er billedet ?