Tante Marthas æblekage

Æblekage

Æblekage

Kom indenfor, tør håret, sæt dig i den blødeste stol. Lad frakken dampe på radiatoren, og træk endelig benene op. Hvad her dufter af? Det er selvfølgelig det du trænger allermest til: Nybagt æblekage.

Denne opskrift har cirkuleret i min familie i generationer, altid med stor succes. Jeg husker ikke længere hvem tante Martha er, men på grund af denne kage er jeg  lidt stolt af at være i familie med hende. Nu om dage er den selvfølgelig uden smør.

  • 1½ dl sukker
  • 2 dl mel
  • 125 g margarine
  • 6 æbler, Skrællet og skåret i tynde både
  • evt 50 g smuttede, grofthakkede mandler

Nulr dejes til en grov smuldredej. Læg æblerne i et ildfast fad, drys eventuelle mandler over, og fordel dejen så den dækker. Bag ved 200 grader til den er lysebrun, 30-45 min. Server med soyais eller  pisket soya.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: