Bananmuffins med chokolade
Disse muffins er fugtige uden at blive tunge, og chokoladen giver dem en ekstra fyldig smag. Mængden af bananer og chokolade kan godt varieres lidt efter hvad du har i skabene.
250 g mel
1½ tsk bagepulver
½ tsk fint salt
200 g sukker
80 ml rapsolie
2-3 modne bananer, moset med en gaffel
60 ml vand
50-100 g mørk chokolade, hakket
Indstil ovnen til 180 grader. Bland mel, salt, chokolade og bagepulver i en skål. Bland sukker og olie i en anden. Tilsæt de mosede bananer til sukkerblandingen, derefter vandet. Hæld de to skåle sammen, og rør det let sammen, ikke for længe. Hæld blandingen i ca. 12 muffinsforme, og bag det i omkring 30 min. Kagerne skal være lysebrune, giv dem hellere for meget end for lidt, da de så bliver klæge og kedelige.
22 december, 2008 kl. 8:06 pm |
Top-skønne muffins!
Den rutinerede veganer var begejstret og jeg, som absolut ikke er vegansk orienteret, fandt ikke opskriften “fremmed og underlig” på nogen måde. Tværtimod skønt, at man kunne slikke skålen… ;-P
Mvh.
Vibeke
5 marts, 2009 kl. 3:47 pm |
Hej.
Tænkte på, om man ikke bare kunne bage banan-/chokoladekagen m. samme opskrift i en bradepande i stedet for at lave muffins? Og hvis man skulle gøre det, hvor længe skal den så stå i ovnen?
14 marts, 2009 kl. 11:55 pm |
Hej Stella
Det tror jeg sagtens du kan. Bagetiden kommer selvfølgelig an på højden, men den skal nok i hvertfald have lidt længere, fordi den så ikke får varme fra siden. Prøv at give den 5 min ekstra, og stik i den med en gaffel, for at se om der hænger dej ved, hvis der gør får den bare lidt længere.
God fornøjelse
17 marts, 2009 kl. 3:15 pm |
Hej
Jeg erstattede 50 g af melet med grahamsmel, og kom lidt mindre sukker i dejen end der skal ifølge opskriften. Resultatet var stadig fint. Synes dog at rapsolien smager alt for meget igennem, så næste gang bliver det med solsikkeolie eller lign.
mvh Marie
16 april, 2009 kl. 9:05 am |
Hej
hvordan skal chokoladen være, smeltet eller hakket?
mvh Jóhanna
16 april, 2009 kl. 8:30 pm |
Hakket, helt klart! Skriver det lige i opskriften
16 december, 2009 kl. 2:53 pm |
Man kan sagtens skifte melet ud, med grahamsspelt eller alm. grahamsmel. Sukkeret kan skiftes ud med 150 gr finthakkede dadler, brug foodprocessoren og kom en spsk. mel i mens du hakker så dadlerne ikke klistrer sammen. Jomfruoliveolie, smager ikke igennem. Kagen bliver lidt mere fast på denne måde, men er så helt sund at spise. Prøv også at komme hakkede nødder i.
Mvh Shila
17 juni, 2011 kl. 5:00 pm |
Hej
Kagerne er supergode. Det er vores favorit lige for tiden, da de er rimelig hurtige at lave, også hvis børnene selv vil bage.
Jeg havde ingen bananer og prøvede at erstatte disse med 2 revne æbler og evt 1-2 tsk. kanel. Det smagte også rigtig godt.
Kagerne er også supergode både med hakket chokolade og hakkede hasselnødder. Jeg bager dem kun 15 max 20 min og de bliver ikke klæge.
mvh Kirsten
16 august, 2011 kl. 11:50 am |
De er vanvittig gode. Dejlige luftige og god smag,- uhmmm 🙂
29 oktober, 2011 kl. 12:05 pm |
shila wolf – evoo -extra virgin olive oil , smager så bare SUPER meget igennen , regner ikke med i vil ha en kage der smager af oliven !!
8 januar, 2012 kl. 4:21 pm |
Hej
Har kommet 2-3 spsk kakaopulver i dejen i stedet for hakket chokolade, da kagen skal kunne spises af en mælkeallergiker, og chokolade indeholder mælkepulver.
Håber resultatet bliver godt!
Mvh
Maibritt
17 marts, 2012 kl. 8:46 am |
Har lige kommet dem i ovnen, de ser rigtig gode ud! (: Glæder mig til at smage dem, mums!
23 juli, 2012 kl. 6:01 pm |
[…] er faktisk sakset fra https://mamogensen.wordpress.com/opskrifter/kager/bananmuffins-med-chokolade/ en dag hvor jeg hverken mælk eller æg havde […]
7 april, 2013 kl. 11:51 am |
Åhh hvor er de gode! Jeg brugte kakaonibs i stedet for chokolade (der var blevet ædt af ‘mus’:)), og det fungerede godt. Det giver ekstra knas, og den rige kakaosmag overdøver rapsolien fuldkommen.
Mums! Jeg er glad for at jeg faldt over din opskrift:)
9 august, 2013 kl. 11:15 am |
Hej, nu er det anden gang jeg bager disse lækre muffins! 🙂 De er super lækre og nemme at gå til.
Ha en god dag,
Mvh Maria
12 august, 2013 kl. 1:50 pm |
Tusind tak! Jeg vender også tit tilbage til dem, når jeg skal have noget hurtigt lækkert 🙂
29 oktober, 2013 kl. 11:06 am |
Er ved at bage dem nu og glæder mig meget til at smage dem. Smagte dejen og kunne ikkee smage at der ikke var hverken æg eller mælk i super lækkert 🙂 jeg undlod dog chokoladen men kom istedet noget mysli i 🙂
Men kan de fryses ?
22 marts, 2014 kl. 8:42 pm |
Jeg kan anbefale at putte 4 bananer i frem for 2-3 og så skære lidt ned på sukkeret. Det gør dem mere svampede, og så holder de sig lækre længere fordi de ikke tørrer ud på samme måde som når man holder sig til opskriften (og så er de som en ekstra bonus også sundere).