Bananmuffins med chokolade

Disse muffins er fugtige uden at blive tunge, og chokoladen giver dem en ekstra fyldig smag. Mængden af bananer og chokolade kan godt varieres lidt efter hvad du har i skabene.

 250 g mel

1½ tsk bagepulver

½ tsk fint salt

200 g sukker

80 ml rapsolie

2-3 modne bananer, moset med en gaffel

60 ml vand

50-100 g mørk chokolade, hakket

Indstil ovnen til 180 grader. Bland mel, salt, chokolade og bagepulver i en skål. Bland sukker og olie i en anden. Tilsæt de mosede bananer til sukkerblandingen, derefter vandet. Hæld de to skåle sammen, og rør det let sammen, ikke for længe. Hæld blandingen i ca. 12 muffinsforme, og bag det i omkring 30 min. Kagerne skal være lysebrune, giv dem hellere for meget end for lidt, da de så bliver klæge og kedelige.

18 kommentarer to “Bananmuffins med chokolade”

 1. Vibeke Rafn Says:

  Top-skønne muffins!
  Den rutinerede veganer var begejstret og jeg, som absolut ikke er vegansk orienteret, fandt ikke opskriften “fremmed og underlig” på nogen måde. Tværtimod skønt, at man kunne slikke skålen… ;-P
  Mvh.
  Vibeke

 2. stella Says:

  Hej.

  Tænkte på, om man ikke bare kunne bage banan-/chokoladekagen m. samme opskrift i en bradepande i stedet for at lave muffins? Og hvis man skulle gøre det, hvor længe skal den så stå i ovnen?

  • mamogensen Says:

   Hej Stella

   Det tror jeg sagtens du kan. Bagetiden kommer selvfølgelig an på højden, men den skal nok i hvertfald have lidt længere, fordi den så ikke får varme fra siden. Prøv at give den 5 min ekstra, og stik i den med en gaffel, for at se om der hænger dej ved, hvis der gør får den bare lidt længere.

   God fornøjelse

 3. marie Says:

  Hej

  Jeg erstattede 50 g af melet med grahamsmel, og kom lidt mindre sukker i dejen end der skal ifølge opskriften. Resultatet var stadig fint. Synes dog at rapsolien smager alt for meget igennem, så næste gang bliver det med solsikkeolie eller lign.
  mvh Marie

 4. Johanna Says:

  Hej
  hvordan skal chokoladen være, smeltet eller hakket?
  mvh Jóhanna

 5. Shila Wolf Says:

  Man kan sagtens skifte melet ud, med grahamsspelt eller alm. grahamsmel. Sukkeret kan skiftes ud med 150 gr finthakkede dadler, brug foodprocessoren og kom en spsk. mel i mens du hakker så dadlerne ikke klistrer sammen. Jomfruoliveolie, smager ikke igennem. Kagen bliver lidt mere fast på denne måde, men er så helt sund at spise. Prøv også at komme hakkede nødder i.

  Mvh Shila

 6. Kirsten Says:

  Hej
  Kagerne er supergode. Det er vores favorit lige for tiden, da de er rimelig hurtige at lave, også hvis børnene selv vil bage.
  Jeg havde ingen bananer og prøvede at erstatte disse med 2 revne æbler og evt 1-2 tsk. kanel. Det smagte også rigtig godt.
  Kagerne er også supergode både med hakket chokolade og hakkede hasselnødder. Jeg bager dem kun 15 max 20 min og de bliver ikke klæge.

  mvh Kirsten

 7. Nadia Says:

  De er vanvittig gode. Dejlige luftige og god smag,- uhmmm 🙂

 8. .. Says:

  shila wolf – evoo -extra virgin olive oil , smager så bare SUPER meget igennen , regner ikke med i vil ha en kage der smager af oliven !!

 9. Maibritt Says:

  Hej
  Har kommet 2-3 spsk kakaopulver i dejen i stedet for hakket chokolade, da kagen skal kunne spises af en mælkeallergiker, og chokolade indeholder mælkepulver.
  Håber resultatet bliver godt!
  Mvh
  Maibritt

 10. Drut Says:

  Har lige kommet dem i ovnen, de ser rigtig gode ud! (: Glæder mig til at smage dem, mums!

 11. Banankage med hvis og mørk chokolade « bakethecakes Says:

  […] er faktisk sakset fra https://mamogensen.wordpress.com/opskrifter/kager/bananmuffins-med-chokolade/ en dag hvor jeg hverken mælk eller æg havde […]

 12. Anne Says:

  Åhh hvor er de gode! Jeg brugte kakaonibs i stedet for chokolade (der var blevet ædt af ‘mus’:)), og det fungerede godt. Det giver ekstra knas, og den rige kakaosmag overdøver rapsolien fuldkommen.
  Mums! Jeg er glad for at jeg faldt over din opskrift:)

 13. Maria Says:

  Hej, nu er det anden gang jeg bager disse lækre muffins! 🙂 De er super lækre og nemme at gå til.

  Ha en god dag,
  Mvh Maria

 14. terese Says:

  Er ved at bage dem nu og glæder mig meget til at smage dem. Smagte dejen og kunne ikkee smage at der ikke var hverken æg eller mælk i super lækkert 🙂 jeg undlod dog chokoladen men kom istedet noget mysli i 🙂
  Men kan de fryses ?

 15. Sine Says:

  Jeg kan anbefale at putte 4 bananer i frem for 2-3 og så skære lidt ned på sukkeret. Det gør dem mere svampede, og så holder de sig lækre længere fordi de ikke tørrer ud på samme måde som når man holder sig til opskriften (og så er de som en ekstra bonus også sundere).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: