Harira

harira

Harira er den suppe, der traditionelt bruges til at bryde fasten med under ramadan. Her har man virkelig brug for en nærende og velsmagende ret, og den findes i et væld af udgaver, også vegetariske. 

 

200 g kogte kikærter

1 stort hakket løg

2 spsk olivenolie

400 g tomater, hakkede, eller en dåse

2 stilke bladselleri, hakkede

100 g linser

1½ l grønsagsbouillon

1 tsk gurkemeje

1 tsk kanel

1 tsk paprika

1 tsk spidskommen

3 spsk koncentreret tomatpuré

3 spsk hakket persille

Evt. 3 spsk hakket koriander

50 g båndpasta eller anden pasta

4 spsk hvedemel

Citronsaft

Hak løgene og svits dem klare i olien. Tilsæt tomater og bladselleri. Grønsagerne skal være hakket så fint, at de næsten forsvinder når de koger ud – evt kan de blendes let i stedet for hakkes.

Skyl linsene og tilsæt dem sammen med bouillonen og de forkogte kikærter.

Kom krydderierne i sammen med tomatpastaen og de hakkede urter. Tilsæt et drys salt og peber.

Læg låg på gryden og lad suppen simre for svag varme ca. 40 min. Smag til med salt og peber.

Bræk pastaen i stykker og kom den i suppen. Kog suppen til pastaen er klar. Rør melet ud i lidt vand og jævn suppen med blandingen. Smag endelig til med citronsaft og server suppen med lidt hakket persille og brød til

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: