Kanelbulgur med abrikoser og figner

kanelbulgur.jpg

½ dl tørrede abrikoser, groft hakket

½ dl tørrede figner, groft hakket

2 spsk mørke rosiner

6½ dl grønsagsbouillon 

2 spsk olivenolie

2 mellemstore løg, hakkede

4 dl grov bulgur

½ tsk kanel

et drys kardemomme

½ dl pinjekerner eller hakkede mandler, ristet på tør pande

½ dl hakket persille

½ dl hakket mynte

salt og peber

Dæk de tørrede frugter med varmt vand og lad trække 10 min. Dræn og stil til side. Steg løgene i en gryde ved middel varme. Rør rundt til de er bløde men ikke brune, ca. 5 min. Tilsæt bulgur og rør rundt et minut. Tilsæt bouillon, krydderier, salt og peber og bring i kog. Lad simre under låg ved lav varme til væden er opsuget – ca. et kvarter. Tag af blusset og lad trække 5 min. Rør bulguren løs med en gaffel og rør frugt og nødder i. Server lun, gerne med en lun kikærtesauce og en tomatsalat til.

 Læg mærke til at fremgangsmåden er næsten den samme som i citroncouscous: Steg løg, tilsæt kornpodukt, tilsæt bouillon og krydderier. Alligevel er det endelige resultat vidt forskelligt, den ene syrlig og let i smagen, den anden lun og julehyggelig. På den måde kan man variere den samme grundopskrift uendeligt, blot ved at regulere lidt på krydderierne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: