Børnekager

kagedag-1.jpg

Kager spiser man ikke for sundhedens skyld, og derfor går jeg heller ikke ind for at hælde alt for mange fuldkornsprodukter i, med mindre det faktisk tilfører noget bedre. Det gør det i kagen her, som jeg opdagede ved et heldigt tilfælde, da jeg havde lavet hele kagen og stod og manglede hvedemel. 

100 g smør eller margarine

3 dl sukker

2 dl sirup

1 spsk stødt kanel

2-3 tsk stødt ingefær

1 spsk natron

3 dl sojamælk

1 kg hvedemel (erstat evt halvdelen med fuldkornsmel)

Smelt margarine, sirup og sukker og tag det af varmen. Rør krydderier og natron i. Tilsæt sojamælk under omrøring. Lad massen køle ned før du tilsætter det meste af melet. Æltes godt, tilsæt det sidste mel, hvis der er brug for det, dejen må ikke blive for stiv. Stil det i køleskabet natten over, eller lad være hvis du er utålmodig.

Dejen rulles tyndt ud – højst ½ cm – og stikkes ud med forme. Bages 5 min. ved 200 grader. Når kagen er færdig går man amok med glasur i alle farver, krymmel og sukkerkugler, kandiserede violer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: