Kager uden æg og mælk

 Svampede muffins, chokoladetunge brownies, og den ærkedanske smag af drømmekage fra Brovst… Jeg elsker søde sager, og med kager kan jeg næsten bilde mig ind, at det ikke er så usundt. 

Da kager altid er vegetariske, vil jeg kun lægge de opskrifter her, der udmærker sig ved at være uden æg og mælk. Jeg er stadig igang med at afprøve mulighederne, og lægger kun opskrifter ud, som er mindst ligeså gode som de klassiske.

9 kommentarer to “Kager uden æg og mælk”

 1. jane touzari Says:

  Hej
  (Jeg læste “om mig” og så dit navn, men har lige glemt igen, hvad du hedder).
  Jeg lever også vegetarisk og helst vegansk. Det sker en sjælden gang jeg køber revet ost til en pizza eller lign. da mine store børn ikke er veganere. De bor ikke mere hjemme og det var først da de flyttede hjemmefra, jeg gik gradvist mere og mere over til det veganske.
  Jeg har eksperimenteret med opskrifter og sætter en ære i at lave mad som får folk til at synes det er lækrere end kødmad. Jeg stødte først på din side her i dag, da jeg søgte efter en opskrift på muffins uden æg. Jeg plejer at bage kager med hørfrøskum og soyamælk i stedetfor komælk og æg. Her er mange retter som minder om mine yndlingsretter, så jeg tror jeg vil få glæde af at lade mig inspirere og afprøve flere af dem.
  Hurra for nettet som gør det så hurtigt og nemt at dele ideer og inspirere hinanden og tak til dig for din side her.
  De bedste hilsner
  Jane

 2. Rikke Says:

  Hej
  Jeg har lige fundet ud af, at jeg har laktose-intolerance. Jeg sidder og hoster over en tør mælke- og æggefri kage, som jeg har købt i en butik og blev så glad for at finde din hjemmeside.

  Hvis jeg skulle ønske mig noget, så ville det være skønt med en opskrift på kanelsnegle :o)

  De bedste hilsener
  Rikke

  • mamogensen Says:

   MMM-mmmm – kanelsnegle.

   Det kan sagtens være, at jeg lægger dem ud en dag. Men indtil da, er den gyldne regel: Sojamælk i stedet for komælk, plantemargarine i stedet for smør. Så skulle det være allergivenligt, og smage mindst lige så godt! Veganske er de også, da æg ikke har den store funktion i kanelsnegle, så dem kan du bare sløjfe.

   Kh Marianne

 3. Kristina Says:

  Rikke>> Helt rigtigt som mamogensen siger, faktisk er min erfaring at soyamælk er meget bedre i kager end komælk.
  Hvad angår plantemagarine, så ville jeg nok holde lidt igen, da det nemt kan give den der klamme klistrede fornemmelse i ganen, i stedet kan jeg varmt anbefale majsolie (virkelig billigt i kvickly!).

  Jeg plejer at kunne bruge næsten alle opskrifter, så erstatter jeg æg med boghvedemel og evt. et drys majsstivelse pisket sammen med soyamælk til en tyk klister. Komælk erstatter jeg med soyamælk og som sagt er fedstoffet majsolie.

  Denne taktik er formidabel til brownies 😛

  KH Kristina

 4. Chris Says:

  soyamæk er allergent, husk det hvis man har madallergi. så er rismælk bedre

 5. Sofie Says:

  Det hjælper ikke

 6. Heidi Says:

  Hej har du en opskrift på vandbakkelse uden æg, jeg har aldrig arbejdet med det hørfrøkum. Virker det ok???? Jeg er ikke veganer, men har lavet mange af dine opskrifter mange gange, da min søn er mælke og æggerallergiker.

 7. Cecilie Says:

  Min erfaring med hørfrøskum er, at kager bliver meget klæg i stedet for luftige, men det fungerer dog rigtig godt i cookies. Jeg bruger altid rismælk med succes, da jeg synes at soya ofte har en kedelig bismag. Så finder jeg desuden ofte rismælk på tilbud i Netto 🙂

 8. Cecilie Says:

  Hvor meget boghvede/majsmel bruger du pr. æg?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: