Saftig chokoladekage

Denne chokoladekage har det hele: Den er netop tilpas fugtig og alligevel luftig, fuld af smag og lækre kalorier. Og så er den lavet på et øjeblik. Hemmeligheden ligger virkelig i ritter-sporten, jeg har prøvet uden og jeg har prøvet at erstatte den med hvad jeg lige havde i skabet af chokolade og marcipan. Indtil videre er der intet, der slår originalen.

4 dl mel

1 tsk bagepulver

3 spsk kakaopulver

2½ dl sukker

1 plade ritter sport med marcipan, fint hakket

2½ dl. vand

75 ml olie (benyt lejligheden til at snige lidt hørfrøolie i familien)

Indstil ovnen på 200. Bland alle ingredienser undtagen vand og olie. Tilsæt vand og olie og rør sammen. Hæld i smurt springform og bag 30-40 min. Den er færdig når du kan stikke en tandstikker i, og den kommer op uden dej på.

Smager godt samme dag, og endnu bedre dagen efter. Efter det ved jeg ikke hvad der sker, så længe har den ikke overlevet her i huset.

40 kommentarer to “Saftig chokoladekage”

 1. Ann-Christina Says:

  Hej, og tusind tak fordi du deler ud af disse fantastiske opskrifter. Jeg er hverken vegetar eller veganer, men jeg er æg-allergiker. Jeg har efterhånden prøvet en del kageopskrifter uden æg, men har ofte det problem, at de bliver alt for tunge eller tørre uden æg, så derfor var det fantastisk at prøve din saftige chokoladekage. Den overgik alle forventninger, så det var bestemt ikke sidste gang jeg laver den.
  -Og så glæder jeg mig allerede til at prøve både dine bananmuffins, blåbærmuffins og drømmekagen, ummmm ;o)
  ha en god dag
  mvh Ann-Christina

 2. Anja V. Says:

  Hey hey, hvor mange personer er denne kage til? Lyder jo helt fantastisk med den ritter sport !!

  Jeg står og skal holde noget fødselsdag for 17 personer ca, så tror du det er nok at lave 1 portion?

  på forhånd tak 🙂

  Anja

  • mamogensen Says:

   Måske er det nok, men jeg ville nok lave 1½ gang ihvertfald. Bare fordi jeg elsker kage. Og den smager rigtig godt bagefter også.

   Hvis den skal være fødselsdags-fin, så er den også lækker med almindelig hvid glasur, måske drysset med kokos. Eller sølvkugler og kandiserede violer.

 3. Mariane Says:

  Hej

  Jeg bagte kagen i muffinsforme i stedet for, og brugte marabou appelsin-krokant i stedet for rittersport.
  Det var nogle meget glade kollegiemennesker der mæskede sig i overraskende luftige/saftige/lækre muffins 🙂
  Var først noget skeptisk over om kagen kunne lykkes uden æg, men det blev virkelig godt, de mindede om helt almindelige, gode chokolademuffins.
  – Og så var de virkelig hurtige at lave!

  Tak for en dejlig hjemmeside.
  Glæder mig til at prøve de andre opskrifter.

  Mariane

  • mamogensen Says:

   Tak for roserne. Jeg vil rigtig gerne høre, hvis der er andet du kan bruge på siden.

   Ja, chokoladekagen er også min favorit. Har lige prøvet opskriften blåbærmuffins i bradepande i stedet for. Og med kakao og chokoladestykker i. Smager også ret himmelsk…

 4. Stephanie Says:

  Jeg er ved at bage den nu, med marabou appelsinkrokant :b – Det var det eneste jeg lige havde af chokolade 🙂 – Jeg glæder mig ! 😉

 5. Stephanie Says:

  Den blev helt flad :/ – Er det meningen ? :b Eller er det bare mig der er dum og ikke kan finde ud af det ? 😛

  • mamogensen Says:

   Hej Staphanie

   Det var ærgeligt – og nu havde du endda lige glædet dig sådan! Jeg har aldrig været ude for at den faldt sammen, det er derfor jeg er så vild med den opskrift. Var du helt omhyggelig med målene?
   Jeg tror godt, at man kan komme til at røre for meget i dejen. Jeg plejer lige at vende den sammen med en grydeske, måske er det det, der er forskellen? Håber, at du har mod til at prøve igen, det kunne være dejligt at høre en succes-historie 😀

 6. Kirsten Says:

  Hejsa.
  Jer kan ikke tåle mælkeprodukter,så jeg vil lige spørge dig ad om jeg kan tåle din chokoladekage.

  mvh Kirsten.

 7. malene Says:

  Hvilken slags olie kan man bruge? er det bare helt almindelig madolie.. ???

  • mamogensen Says:

   Hej Malene.
   Det skal helst være en, der ikke smager af noget, for eksempel majs- eller vindruekerne.
   Vh Marianne

 8. Marie Says:

  Hej Marianne!

  Selvom det nok er sengetid er jeg lige gået i gang med at lave den her kage. Jeg faldt over din blog og jeg er allerede helt forelsket. Jeg er selv vegetar men prøver at skære ned på mælk og æg, og min kæreste er veganer. Nogle gange er det godt med lidt inspiration når det gælder madlavning, og jeg glæder mig til at prøve dine opskrifter.

  Tak fordi du deler med os andre!

  Venlig hilsen Marie

 9. Anna Says:

  Hej!

  Jeg vil bare lige indskyde, at man må ikke opvarme hørfrøolie, og det dermed er uhensigtsmæssigt at komme i kagedej.

  M.V.H.

  • mamogensen Says:

   Så vidt jeg ved, er det fint at bage med hørfrøolie, fordi temperaturen ikke bliver så høj inde i bagværk. Man skal bare lade være med at stege i det.

 10. Tobias Says:

  hej (:
  en rigtig god kage TAK (: jeg fik noget lignende en gang men der var vidst nok juice i. kan man proppe noget juice i i stedet for vand eller hvad….? (:

  Vh kageelskeren Tobias 😀

  • Adam Says:

   Ja det lyder da hvert fald godt.. 🙂 jeg elsker også selv kage og denne her er bare mums 🙂 helt vildt lækkert med den marcipan 🙂
   hilsen Adam

 11. joan Says:

  jeg står og skal holde børnefødselsdag hvor en af gæsterne ikke kan tåle mælk, kan jeg alligevel bruge chokolade?! jeg ved ikke selv så meget om det med mælkeallergi!

 12. lykke Says:

  sikke dog en dejlig kage, der her blev lavet med mørk vekaoplader og revet marcipan. hvis den bliver bedre med rittersport er jeg helt oppe at køre over den dejlige kage. min datters veninde kan ikke tåle æg, derfor vil jeg gerne kunne servere en meget god kage uden æg.

 13. abdulla Says:

  den her opskrift er total min ynglingsopskrift!!!! den er simpelthen for LÆKKER :o) har aldrig lavet den med marcipanen, kun marabou, og det er ihvertfald vildt lækkert. Er dog igang med at lave en omgang med rittersporten nu, bliver spænende…… love it :o)
  tak for det! 🙂

 14. Line Says:

  Hej, Kan man ikke lave kagen uden chokolade? Eller ville det bare spolere kagen? 🙂

 15. BS Says:

  Hej
  Totalt lækkert med en kage uden æg – og så er den nem at bage. Meeen jeg er ikke helt enig i alle de roser, der ellers er givet. Smulderkage vil jeg kalde den og hørfrøolien var meget gennemtrængende (blev dog bedre dagen efter). Jeg tror jeg vil prøve med smør i stedet og så også juice, som nogen har foreslået. 🙂

 16. Chokoladekage « Marias Madplan Says:

  […] min søns navngivningsfest serverede vi også denne chokoladekage. Den blev skåret igennem og fik et lag appelsinmarmelade lavet af vores overbo i midten. […]

 17. Mette Says:

  Så er kagen i ovnen. En yderligere udfordring er, at den er lavet til en diabetiker ( min mand ), sukkeret er byttet ud med 4o g sukker og resten flydende sød og så kom jeg 2 tsk kanel i. Chokoladen er erstattet af 40 g 81 % chokolade, da det ikke indeholder så meget sukker og jeg har så kommet halvt vand og mælk i p.g.a den stærke chokolade, så nu blir det spændende hvordan den bliver.

 18. lindholdt Says:

  Hold da op!! Har aldrig i mit liv smagt så god en chokoladekage:-)

  Den er simpelthen fantastisk:-)

  Bliver helt klart gemt forest i kagebogen:-)

  Glæder mig til at prøve en af dine andre opskrifter:-)

 19. Lisel Says:

  Hej 🙂

  Har lige lavet den med SuperFood ckokostykker og den var meget bedre end jeg regnede med.
  Mine unger og jeg har lige nydt den i stor stil.
  Tusind tak og hvor er jeg glad for at have fundet denne side 🙂

  • mamogensen Says:

   Tak Lise, og alle andre for de søde kommentarer.
   Jeg var selv kommet væk fra denne opskrift, men fik lyst til at prøve den igen, når nu så mange har været begejstrede. Havde ikke noget Rittersport i huset, men det duer også fint at nulre marcipan og nougat i dejen, ved jeg nu.
   Utroligt at man kan få så rig en smag, når væsken er vand (havde jeg også helt glemt, og ville nok have puttet sojamælk i, havde jeg haft noget. Men godt jeg ikke gjorde det)

 20. anna Says:

  Hej 🙂

  Jeg glæder mig til at prøve opskriften, da det på kommentarerne lyder som om, her endelig er en chokoladekage uden æg som dur.

  Jeg har et hav af steder læst mig til, at hørfrøolie ikke bør opvarmes.
  Så vidt jeg ved, ødelægges de gode fedtsyrer i hørfrøolien hvis den bliver det.

 21. Bina Says:

  ummmmmm!

  Bagte Kagen i dag – Nemt og hurtigt! puttede dog en lille smule kanel & Havregryn i i stedet for chokolade – Da vi ikk bryder os om smagen af det 😉

  Men smagte Goooodt!

 22. Amanda Says:

  Hej Hej. Skal til at bage kagen nu, men vil lige høre om man skal opbevare den på køl, til dagen efter, eller om den bare skal stå ved stuetemp.?:)

  • Grønne Mor Says:

   Hov, jeg kommer ikke her på siden så tit, så det kan måske være lige meget nu. Men: Den kan bare stå ved stuetemperatur, ligesom brød.

 23. Sarah Says:

  lavede den igår efter at have googlet, lækker og hurtig kage marcipan – da jeg skulle bruge en rest.
  er hverken veganer eller vegetar.
  lavede den med 100g marcipan og 80 mørk hk chokolade og 3 tsk flormelis – den blev spist af 4 prs på 1time! stor succes, TAK

 24. Charlote Says:

  Hej. kan ikke lade være med at blande mig i debatten. Rittersport er ikke altid en god ide som mælkeallergiker eller intolerant. Når firmaer skifter produkton ud, sker der at der er en rest i maskinerne. Men der er jo også forskel på hvor allergisk man er. Min datter tåler det ikke men er også meget intolerant overfor både protein og laktosen. De klarer sig ved at skrive kan indeholde spor af mælk….og spor er sommetider mere end spor….Bare så ingen kommer til at servere i god tro kage for en der er allergiker.
  Hilsen Charlotte

 25. Chokoladekage Opskrift Says:

  Spændende med Ritter-sport – det må jeg prøve en dag 🙂

 26. sarulee Says:

  Hejsa
  Jeg ved du har svaret til en anden at deringen mælk er i denne kage, men hvad med i Ritter sport, er der ikke mælk i chokolade? Jeg skal nemlig bage til min datters børnehave, og der er en der ikke kan tåle hverken æg eller mælk, så ville gerne lave noget de alle kan spise.
  Vh Sarah

  • Grønne Mor Says:

   Hej Sarah

   Der var ikke chokolade i den ritter-sport sidst jeg lavede den, ligesom der oftest ikke er i helt mørk chokolade.
   Men hvis du vil være helt sikker, så tjek ingredienslisten, da de af og til bliver lavet om.
   Hvid ritter-sport ikke længere dur, så hak en plade mørk chokolade og lidt marcipan for sig – det smager også godt.

   Vh

 27. A.Lewis Says:

  Min moster bagte denne til
  Min søns føz’dag, da min veninde ikke kan tåle æg. Den smager rigtigt godt ! Har bagt den 2 gange siden og den er skrevet ned i min kogebog.

  Lækker !!

 28. Kristina Says:

  Fantatisk kage lavede den med trippel chokolade og kokos glasur

 29. Camilla Says:

  Jeg har sådan haft lyst til at lave kage i flere dage, så det ville jeg i går sent men havde hverken æg eller mælk så tænkte at der måtte findes kageopskrifter uden og så faldt jeg over denne opskrift.
  Så den prøvede jeg at lave i går som muffins og med rørsukker istedet for så den ikke bliver så sød, fordi jeg puttede ritter sport lys chokolade med nødder i dejen 🙂 Uhmm den smager rigtig godt og er ikke tør, men smager faktisk lidt som brownies p.g.a nødderne fra ritter sporten 🙂

  Mon man kunne undlade kakao´en og så bare lave en lys dej istedet for? så man kan lave forskellige varianter, eller ville den blive for våd dejen så man måske skulle putte mere mel i?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: