Hvordan bliver man vegetar?

Jeg kender efterhånden rigtig mange mennesker, der egentlig godt ville undvære kødet, men som fortsætter med at spise det af gammel vane.

Dette er forståeligt nok, eftersom de fleste lærte at lave deres nuværende repertoir af opskrifter for så mange år siden, at de ikke længere kan huske hvor besværligt det var at læse en opskrift, hvor mange gange aftensmaden ikke blev lige som de havde tænkt sig, eller ligefrem måtte direkte i skraldespanden. Nu føles det som om, det bare er en naturlig del af det at være voksen, at man lige kan røre en frikadellefars med den ene hånd, mens man tager opvasken med den anden.

Når man skal lære et nyt køkken at kende skal man i nogen grad starte forfra med at finde yndlingsretter og lade aftensmaden være en til tider både kedelig og slemt udfordrende oplevelse, og det er selvfølgelig et arbejde. Jeg kan kun sige af egen erfaring, at det absolut er besværet værd, og så bidrage med nogle tips til at lette processen:

Start langsomt op. Lav i starten vegetarmad en eller to gange om ugen, til du har fundet nogle retter du kan lide at lave.

Find nogle yndlingsretter, og vær ikke bange for at gentage dem mange gange, til de sidder på rygraden. Ligesom du har gjort med frikadeller og kødsovs.

Tag ud og spis på vegetarrestaurant eller andre steder, hvor de er gode til at tage sig af vegetarerne. Så får du en idé om hvordan det skal smage.

Husk, at smagløgene er vanevæsner, der skal bruge tid på at lære den nye smag at kende før du kan nyde den. Ligesom dengang du skulle lære at spise oliven eller hvidløg.

Læs også andre sider under tips og tricks, efterhånden som jeg lægger dem ud

En kommentar to “Hvordan bliver man vegetar?”

  1. Per Fogsgaard Says:

    Hvor er det rigtigt, hvor er det rigtigt !!!
    Bønner og linser sagde mig (meget mildt sagt) intet, inden jeg blev vegetar, og nu elsker jeg dem 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: