Nøddepostej

Det lader til, at rigtig mange vegetarer har nøddepostej på julemenuen, så sådan en måtte jeg også lige prøve. Jeg fandt følgende opskrift på nettet, og den smagte rigtig godt. Hvis jeg skulle prøve den igen ville jeg nok justere konsistensen. Den minder lidt om varm leverpostej, men måtte for min skyld gerne være mere skærefast. Et æg ville nok kunne gøre det, men nu er udfordringen for mig jo at gøre tingene mest mulig vegansk. Her kommer jeg nok snart til at forsøge mig med hørfrøudtræk som bindemiddel. Følgende smager ihvertfald dejligt – husk sovs til:

 300 g knoldselleri, kogt mør

1 stort løg, hakket

300 g champignoner, hakket

200 g hassel- eller paranødder, kørt en tur i blender, men kun kort

3 spsk sojasauce

Salt og peber

Evt 1 syrligt æble, skrællet og i både

Put alle ingredienser i en skål, undtagen æblet. Blend det let med en stavblender, det må gerne stadig være lidt kornet. Smag til med salt og peber. Bag i en smurt form ca 40 min ved 200 grader. Hvis du vil have æble i, så læg halvdelen af farsen i fadet, fordel æblerne på og læg resten af farsen på.

4 kommentarer to “Nøddepostej”

  1. Vibeke Rafn Says:

    Hej.
    Kunne kogte, mosede kartofler give lidt stivelse til konsistensen?
    Har ikke prøvet postejen. Smager sellerien meget igennem?
    Vibeke

  2. mamogensen Says:

    Måske kunne det hjælpe til at gøre den tykkere, men jeg ledte efter en skærbar model a la leverpostej. Nu har jeg fundet ud af, at hørfrøskum kan hjælpe meget, men er stadig ikke helt tilfreds.

  3. kia Says:

    Hej, Er Nøddepostej fryseegnet?

Skriv en kommentar