Bønner ved hånden

boenner-i-glas.jpgBønner er fremragende til at give en god mæthedsfølelse, og hvis du koger dem rigtigt smager de virkelig dejligt. Men den lange opblødningstid skræmmer mange mennesker fra at bruge dem i madlavningen. Her er løsningen.

Når du skal bruge bønner i en ret, så iblødsæt og kog hele posen, typisk et kilo, i stedet for bare den smule du lige skal bruge. Frys dem ned i portionsposer, eller i et fladt lag i en stor pose, så du altid har friskkogte bønner ved hånden.

2 kommentarer to “Bønner ved hånden”

 1. katjes Says:

  Når du siger bønner, gælder det også kikærter og linser? Er lige begyndt at spise disse ting så ved desværre ikke meget om dem.

  venlige hilsner…

  • mamogensen Says:

   Det gælder både kikærter og bønner. Men ikke linser. Her kommer en lille forklaring:
   Bønner er en lille smule giftige fra naturens hånd (som mange andre råvarer, men det er en anden historie). Man kan trække en del af giften ud i opblødningsvandet og resten i kogevandet. Det er derfor vigtigt at smide begge dele væk. Der er ikke de samme problemer med kikærter, derfor kan man også godt koge dem med i en ret. Man kan efter sigende også koge dem uden opblødning, det tager bare dobbelt så længe.
   Linser er rigtig smarte, for de skal ikke udblødes og er hurtigt gennemkogte. De røde koger helt ud til en grød, det er godt til blendede supper og dahl. De grønne holder formen og har en god konsistens, især puy-linser, som også smager fantastisk, lidt af peber.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: